måndag 23 mars 2015

Orlando

Äntligen kommer den eftertraktade Orlando bloggen! Haha :) 

Vi har haft fullrulle ända sen vi kom hit, så vi stannade till och med en extra natt! 

Blev en heldel strul med hotellet när vi kom hit första natten, vi hade nämligen betalat för ett delux rum men fick ett standard. Receptionen kunde inte göra något eftersom det var fullbokat utan skulle meddela chefen kommande morgon. Så på morgonen dagen efter ringde hon och sa att hon hade ett nytt rum, det var inte med utsikten vi skulle ha men det var ett delux iaf plus att vi fick endel rabatt och avdrag. Men när vi kom in i nya rummet fick vi vända direkt då de hade gett oss ett rökrum som stank som bara den!! Så vi åkte tillbaka till receptionen och vi kom överens om att vi skulle få ett annat rum när vi kom tillbaka senare på kvällen. Så vi fick till slut vårt delux rum med poolutsikten och rabatten. Slutet gott, allting gott. 

Vi har haft fantastiska dagar på universal studios och Islands of Adevntures! 30 grader och strålande sol. Vi har fått åka Hogwarts express, besökt själva slottet, vart i Hogsmed och Diagonalgränden. Varit i Springfield, träffat miniors och sett massa shower och parader!! Om jag skrev om allt skulle den här bloggen aldrig ta slut! Haha så tänkte skriva lite kort om mina favorit delar:

Escape from Gringotts: Banken i Diagonalgränden, det är en blandning av en vanlig bergochdalbana och en 4D bergodalbana. Ibland åker man in i "rum" med stora tv skärmar där man följer Harry och hans vänner när de flyt från Gringotts när de blir anfallna av Voldermort. Superhäftigt! Överhuvudtaget har de häftiga effekter i hela nöjesparken med sprutande eld och forsande vatten. 

Mumiens återkomst: också en bergochdalbana som går lite snabbare och lite brantare. Här kommer man in i stora skattkammare och blir jagad av mumier. Min favorit var där man kom in i ett rum där hela taket blev till riktig eld!! 

MIB (men in black): en mildare bergochdalbana som mest snurrar lite. Man kommer in i som en uppbyggd stad med massa aliens överallt och så har alla varsin pistol så man ska försöka skjuta dem! Lite som CS :D

Jurassic Park: En båttur ungefär som flumrider där man åker in i Jurassic Park och får se alla dinosaurier osv. 

Sen var såklart alla parader och shower superkul! Vi såg bland annat en show med massa film-djur som var supersöt! Bland annat var hunden i MIB med. 

Idag skulle vi egentligen åka vidare, men efter några intensiva dagar kände både Sofie och jag att vi bara ville ta det lugnt. Så vi tog en extranatt, vi har bara tvättat massa kläder och hängt vid poolen hela dagen. Jätteskönt! Har vart helt slut. På kvällen åkte vi tillbaka till parkerna, de har nämligen bio och massa restauranger utanför. Så vi åt mat och gick på Cinderella. När vi kom ut från bion hade de disco på en scen vid vattnet. Där spelade de en av våra favorit låtar så vi sprang dit och fuldansade tills de stängde. 

Inatt är alltså sista natten, imorgon far vi till västkusten för sol och bad! Ska bli skönt att koppla av lite nu efter en intensiv vecka :)














Byebye Orlando!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar