torsdag 13 augusti 2015

Från Split till Hvar

Sista dagen i Split solade och badade vi, på kvällen knallade vi runt i gamla stan och åt super goda pizza slices.

Jag blev lite besviken på split, mest för att det inte var några sp fina badstränder.  Jag tror man måste åka en bit ut ur stan för att hitta finare stränder. Dock är staden jättemysig, men det skulle räcka med en natt där.

Igår (Tisdag) tog vi färjan över till ön Hvar, en jättefin liten historisk hamnstad.  Vi hade inte bokat något hotell när vi kom fram då det var ganska höga priser och vi hade hört att det brukade stå folk och erbjuda rum utanför båten när man kom i land. Så vi testade och chansade, och vi fick tag på en man som hyrde ut en jättefin nyrenoverad lägenhet med en stor balkong med utsikt över hela staden.  Dessutom blev priset mycket billigare än om vi hade bokat online! 

När vi hade hade installerat oss i nya lägenheten åt vi lunch på en resturang med utsikt över havet. Sedan tog vi en lång promenad bort till en jättefin strand vi hade blivit tipsade om. Det finns inga sandstränder utan stränderna är täckta av vita stenar eller så badar man ifrån klipporna,  havet är helt turkost och genomskinligt så man ser ända ner till botten även där det är djupt!

Efter stranden promenerade vi tillbaka den fina vägen efter havet och satte oss på balkongen och tog en cider, åt kakor och spelade yatzy. Jag vann! Yayh!
Sen gjorde vi oss i ordning och gick ut och åt och promenerade runt i hela staden efter hamnen! Så himla underbar stad och härlig stämning! En tjej satt på torget och sjöng och folk runt omkring började klappa takten och dansade.

Idag gick jag upp tidigt före de andra och tog en långfrukost på balkongen, sen checka vi ut och Anna och jag gick och köpte båt biljetter tillbaka till Split där vi ska ta färjan till Ancona i Italien ikväll.
Sen turistade vi runt lite i stan, de har massa små mysiga gränder både här i Hvar och i Split. Vi hittade en lång trapp vi gick upp för som ledde till en borg som ligger högst upp på ett berg med utsikt över hela staden. Det fick bli dagens träningspass! När vi kom ner igen köpte vi glass och gick och badade. Sen hämtade vi våra väskor och sa Hejdå till resten av gänget som ska stanna i Kroatien lite längre.

Nu sitter vi på färjan mot Split där vi ska spendera eftermiddagen innan nästa färja till Italien går ikväll kl 20. ☺⛵🌴🍹

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar