lördag 31 december 2016

Nyår i Sidney

Igår var planen att vi skulle gå till en fin park här i Sydney på dagen. Men när vi kom dit var allt avspärrat och det stod massa folk i kö för att komma in till stora festival områden de hade gjort inför nyår. Det var helt galet, folk hade köat sen kl 6 på morgonen för att få bästa utsikten för kvällens fyrverkerier och underhållning.
Efter ett tag gav vi upp och åkte tillbaka till en liten park utanför vårt hostel där vi hade lunch-picknick och låg och läste i flera timmar, så skönt! Sen gick vi till hostelet och gjorde oss iordning och vid 18-tiden drog vi ner till hamnen, många av 'view pointsen' var redan fullsatta då men vi lyckades ändå komma in på ett helt okej område vid hamnen.
Där fanns det massa foodtrucks, där vi köpte årets nyårsmiddag - sallad & grillad kyckling - så gott!! 
De hade en flyguppvisning vid operahuset och kl 21 tjuvstartade de fyrverkerierna, mest för barnfamiljerna som begav sig hem efter och kl 00.00 efter att alla hade stått och räknat ner i kör satte de riktiga fyrverkerierna igång! Det var så häftigt! Vi hade utsikt över operahuset och habour bridge där de sköt som bara den i 15 minuter! Eftersom allt var alkoholfritt blev det ingen skål i år så firade med en glass efter istället 😀 Stämningen påvägen hem var underbar! Flera hundra tusen människor övertog gatorna och gick och tjoade av glädje, folk sjöng och blåste såpbubblor och det var så kul! 

Lätt bästa nyåret jag varit med om! Så skönt att bara kunna ta det som det kommer och slippa all hype som kan vara över nyår 🙂



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar